Cabaret
Nieuwjaarsreceptie
Het jaar begint traditiegetrouw met een dronk op het nieuwe jaar en Hollandse hapjes in de tuin van Hotel Bougainvillea.
Tennistoernooi
Jaarlijks wordt er voor de tennisliefhebbers op de Country Club een mannen- en vrouwentoernooi georganiseerd. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom om te strijden om de Club Holandes Cup die altijd persoonlijk wordt uitgereikt door de ambassadeur.
Barbeque
Ieder jaar in maart wordt er een gezellige bbq georganiseerd waarbij leden hun beste culinaire kunsten op de ‘parilla’ laten zien. Het weer is meestal warm en zeer zonnig, prima dus om met andere leden bij te praten of kennis te maken. De kids kunnen eventueel zwemmen en voetballen.
Paasfeest voor de kleintjes
De tuin van Hotel Bougainvillea is rond Pasen het decor voor een gezellig paasfeest voor de allerkleinsten. Paaseieren worden geverfd, verstopt en gevonden en de paashaas komt meestal ook nog langs.
Oranjebal
Gekoppeld aan de Koninginnedagreceptie van de ambassade rond 30 april, vindt er ook een Oranjebal plaats met Hollandse hapjes en natuurlijk live muziek!
Oranje Vrijmarkt & Feria Holandesa
Begin mei is INBIO Parque de prachtige locatie van een echte Oranje Vrijmarkt en een Feria Holandesa waar allerlei Hollandse producten worden verkocht (inclusief verse poffertjes en kaas). Kinderen kunnen ondermeer ouderwets koekhappen en sjoelen, maar ook de kinderboerderij van INBIO is een bezoekje waard.
Haringfeest
Het Leidens ontzet wordt ieder jaar uitgebreid gevierd met uit Nederland ingevlogen haring, de traditionele hutspot en live salsamuziek!
Sinterklaas
Sinterklaas bezoekt Costa Rica ieder jaar en ontvangt de Nederlandse kinderen in de tuin van de ambassadeursresidentie. Voor iedereen zijn er speculaaspoppen en chocoladeletters en wordt er volop gestrooid door de zwarte pieten die de Sint vergezellen.
Voetbalcompetitie
Door het team van de Club Holandes worden er door het jaar heen zo’n 30 wedstrijden gespeeld. Nieuwe spelers zijn van harte welkom, geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij penningmeester Cor Teunissen. Klik hier voor alle informatie over de competitie.
Klaverjas toernooi
Ieder voorjaar en najaar vindt er op initiatief van de penningmeester een klaverjastoernooi plaats. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er fanatiek gekaart om het kampioenschap.
Wandeltochten
Gemiddeld vijf keer per jaar organiseert de Club Holandes ism PICO Tours mooie wandeltochten in de Centrale Vallei. De tochten duren gemiddels zo’n 4 uur en zijn geschikt voor iedereen.
Sjoeltoernooi
Ieder jaar verzamelen sjoelliefhebbers van jong tot oud zich in de Rancho van Hotel Bougainvillea voor een intensief middagje sjoelen, uiteraard wel onder het genot van een Hollands hapje.
Overig