BESTUUR 2016

Momenteel bestaat het bestuur van de Nederlandse Vereniging in Costa Rica voor het verenigingsjaar 2016 uit de volgende 6 leden:

Voorzitter: Renee Snijders

Mijn naam is Renee Snijders, sinds augustus vorig jaar is San Jose mijn thuis en sinds januari maak ik deel uit van het bestuur van de Club Holandes. In alle opzichten een nieuwkomer dus, en nog druk bezig om mijn weg te vinden in het Spaans in een stad zonder adressen....! Ik werk hier zowel in de tuinbouw als in het toerisme. Op het groene vlak houd ik me vooral bezig met het organiseren van evenementen als handelsmissies en seminars; op toeristisch gebied werk ik achter de schermen bij een Nederlands-Costa Ricaanse touroperator en reisbureau actief in Midden Amerika vanuit Costa Rica en houd ik me vooral bezig met productontwikkeling en marketing.
Costa Rica is niet mijn eerste buitenlandse stop, hiervoor heb ik acht jaar in China gewoond en gewerkt, een logisch vervolg op mijn studie tot tolk-vertaler Chinees. Ben verhuisd voor de liefde, maar groot was mijn opluchting wel dat er ook in San Jose een paar prima Chinese restaurants en toko’s te vinden zijn, ter afwisseling van het traditionele Costa Ricaanse menu van kip, rijst en bonen! Als nieuw bestuurslid hoop ik binnen de club nieuwe activiteiten te kunnen ontwikkelen en vooral nieuwe mensen te leren kennen. Tot snel ziens!

Peningmeester: Folkert Hoekstra

Secretaris: Noortje Smits

 Webmaster: Linda van Alem

Linda van AlemNa mijn opleiding tot agrarisch bedrijfseconoom heb ik 4 jaar in Nederland gewerkt in het marktonderzoek in de tuinbouwsector. In 2003 zijn we naar Costa Rica gekomen met het idee om er een jaartje tussenuit te zijn in Nederland. Inmiddels wonen we al bijna 10 jaar in Costa Rica.  Ik heb een tijdje actief geweest als vrijwilliger voor een stichting die zich inzet om de rode en groene ara (met uitsterven bedreigd) te fokken en los te laten in Costa Rica. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt als gids voor verschillende Nederlandse reisorganisaties en heb zo Costa Rica goed leren kennen.  Sinds 2008 werk ik voor Edventure, een reisorganisatie gevestigd in San Jose.

 

 

Bestuurslid: Melany Vega Email

Ruim tien jaar geleden ontmoette ik mijn costaricaanse man in New Jersey, Amerika. Toendertijd was ik nanny. Inmiddels hebben we zowel in Costa Rica als in Nederland gewoond en besloten we om onze toekomst, als gezinnetje, in Costa Rica voort te zetten.
Voordat ik hier kwam werkte ik ook voor een vereniging, de OSB te Den Bosch. Hier was ik geheel verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Het merendeel van mijn werkverleden heb ik administratief werk verricht voor verschillende branches. We zijn sinds September 2011 weer in San José en dat bevalt prima. Momenteel ben ik consulente voor de producten SwissJust Costa Rica. Dit zijn natuurlijke producten voor lichaam en geest en komen uit Zwitserland.

Tot ziens op een van de bijeenkomsten bij de Club!

 

 

 

  

Cor Teunissen is helaas kort geleden van ons heengegaan maar heeft heel veel voor de Club gedaan:

Cor is na zijn diensttijd gaan varen voor 4,5 jaar bij de K.N.S.M. en ging daarna voor deze Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij overzee werken in verschillende functies, achtereenvolgens in de Panama Canal Zone, Curacao,Costa Rica, Panama, Costa Rica en Venezuela. In 1981 werd de K.N.S.M. overgenomen door de Koninklijke Nedlloyd en werkte hij (weer) in Costa Rica, India, Chili en eindigde zijn 30-jarige loopbaan in Costa Rica eind 1994.

Sinds 1980 zit hij bijna onafgebroken in het bestuur van een Nederlandse vereniging. Begon als vice-voorzitter in Venezuela, (her)richte de vereniging in Costa Rica op in 1983, richtte een vereniging op in Bombay in 1987 en werd daar na 5 jaren als voorzitter erevoorzitter, was vice-voorzitter in Chili en was sinds 1994 eerst voorzitter en is nu penningmeester in Costa Rica. Hij werd in 2005 tot ere-lid benoemd.

Begon de C.H.C. website in 1996 en assisteerde eerst vele redacteuren van de Hollandse Nieuwe en is nu eindredacteur. Andere hobbies zijn het voetbal en het runnen van het C.H.C. voetbalteam als coach, fotograferen, lezen, limericks en films. Hij houdt van organiseren van culturele en sportieve evenementen en is de vraagbaak voor informatie aan leden en bezoekers. Hij schreef samen met Esther van der Wel in 2002 het gedenkboek van de vereniging: ' Nederlanders in Costa Rica door de eeuwen heen'.  

 

De CHC heeft in de tijd dat deze bestaat 6 leden tot ere-lid benoemd.

Dit zijn Margriet Heufke (ovl.)   Jan Doedel (ovl), Jan Willem Bertens,  Cor Teunissen, Hans van der Wielen en Matthijs van Bonzel-

Voor alle vorige besturen  klik hier