Toerisme

Toerisme en de Costaricaanse economie
Het toerisme is een van de belangrijkste en meest dynamische sectoren van de Costaricaanse economie. De sector is veruit de belangrijkste bron van buitenlandse deviezen voor het land en levert ook vanuit het oogpunt van werkgelegenheid een grote bijdrage. Volgens cijfers van het Costaricaanse Instituut voor Toerisme ICT was het toerisme het afgelopen decennium verantwoordelijk voor 44 procent van alle nieuwe banen in het land.

Bezoekersstromen
Costa Rica trekt jaarlijks tussen de 1,5 en de 2,5 miljoen buitenlandse bezoekers. Het aandeel bezoekers uit Europa is zo'n 15 procent van het totaal.

Ecotoerisme
Costa Rica heeft zich van oudsher geprofileerd als een paradijs op het gebied van ecotoerisme. Dit is gebaseerd op de enorme biodiversiteit van het land en natuurschoon in de vorm van onder meer regenwoud, koraalriffen, vulkanen en een groot aantal natuurparken. Costa Rica kent daarnaast een Caribische kust en een Stille Oceaankust. De laatste jaren is het land zich, behalve op ecotoerisme en 'adventure travel', ook gaan richten op het strandtoerisme in het hogere marktsegment. (bron: EVD).

Veiligheid

Costa Rica is een van de veiligste landen van Midden-Amerika. Maar het is wel een ontwikkelingsland met de nodige problemen. Pas dus altijd goed op je spullen en ga in het donker niet alleen over straat.

 

 

 

Reisorganisaties gevestigd in Costa Rica:

 

 

Nederlandse tour operator voor groepsreizen en/of individuele reizen op maat in Costa Rica, Nicaragua, Panama en Guatemala
  Sinds 15 jaar Nederlandse Tour operator in Costa Rica met reizen op maat in Costa Rica, Nicaragua en Panama”

 

 

 
   
   
   

 

 

 

Geld: De costaricaanse munteenheid is de colón. De grootste coupure is die van 10.000 colones  gevolgd door 5000, 2000 en 1000. Behalve met colones kun je op de meeste plaatsen ook met Amerikaanse dollars terecht. Zorg wel dat je kleine coupures bij je hebt ($5, $10, $20). Je kunt in Costa Rica vrijwel niet terecht met Euro´s. Het is mogelijk om ze om te wisselen bij een aantal banken (Banco Nacional of de BCR), maar het is een tijdrovend karwei. Beter kun je ze thuis laten. De huidige wisselkoers is terug te vinden op de website van Oanda.